Hamburger met verse kruidenmayonaise en rucola
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hamburger met verse kruidenmayonaise en rucola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: De kruidenmayonaise is hier de ster. Zorg wel dat je de kruiden pas toevoegt nadat je de mayonaise gemixt hebt (of gebruik een kant-en-klare variant). Extra handig: deze mayo blijft zeker een week goed. Je kunt ‘m dus met tal van andere gerechten combineren. Ook heerlijk bij een barbecue!

bereiding
  1. 1

    Voor de mayonaise doe je 1 ei, de arachideolie, de azijn en de mosterd in een hoge mengbeker. Zet je mixer tegen de bodem van de mengbeker en ga bij het mixen heel langzaam omhoog.

  2. 2

    Snipper de munt en bieslook fijn. Plet het teentje knoflook. Voeg de munt, bieslook en knoflook toe aan de mayonaise. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak of gril de rundsburgers net gaar. Warm de broodjes eventueel kort op in de oven.

  4. 4

    Snij de tomaten in schijfjes. Beleg de hamburgerbroodjes met een lepel kruidenmayonaise, een burger, een schijfje tomaat en wat rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Voor de mayonaise doe je 1 ei, de arachideolie, de azijn en de mosterd in een hoge mengbeker. Zet je mixer tegen de bodem van de mengbeker en ga bij het mixen heel langzaam omhoog.

  2. 2

    Snipper de munt en bieslook fijn. Plet het teentje knoflook. Voeg de munt, bieslook en knoflook toe aan de mayonaise. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak of gril de rundsburgers net gaar. Warm de broodjes eventueel kort op in de oven.

  4. 4

    Snij de tomaten in schijfjes. Beleg de hamburgerbroodjes met een lepel kruidenmayonaise, een burger, een schijfje tomaat en wat rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.