Lamsschouder met gebakken witloof en aardappelgratin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsschouder met gebakken witloof en aardappelgratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk recept van Libelle-mama Simone.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel het witloof en snij doormidden.

  2. 2

    Bak de lamsschouders aan beide kanten aan in de boter en kruid met peper en zout. Voeg het witloof toe en laat zachtjes garen.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij in schijfjes. Doe ze in een kookpot en gaar ze in een mengeling van room en melk. Pel de knoflook, snij in schijfjes en voeg toe aan de aardappelen. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe de aardappelen in een ovenschaal. Strooi de gemalen kaas erover en gratineer in de oven. Werk het gerecht af met tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel het witloof en snij doormidden.

  2. 2

    Bak de lamsschouders aan beide kanten aan in de boter en kruid met peper en zout. Voeg het witloof toe en laat zachtjes garen.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij in schijfjes. Doe ze in een kookpot en gaar ze in een mengeling van room en melk. Pel de knoflook, snij in schijfjes en voeg toe aan de aardappelen. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe de aardappelen in een ovenschaal. Strooi de gemalen kaas erover en gratineer in de oven. Werk het gerecht af met tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.