Pittige gehakttaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittige gehakttaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met kaas & rucola!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snij de courgette in blokjes. Fruit de sjalot en kno ook in wat boter en voeg er het gehakt in deeltjes aan toe. Roerbak met een houten lepel tot het gehakt gaar is, voeg de courgetteblokjes toe.

  2. 2

    Kruid met peper, zout en cayennepeper en laat nog 5 minuten verder garen. Snij de kaas – zonder korst – in blokjes.

  3. 3

    Leg het kruimeldeeg op een grote bakplaat. Duw met een kommetje van ongeveer 12 à 14 cm een cirkel in het midden van het deeg (maar steek die niet uit het deeg). Snij het middelste stuk met een scherp mes in 8 gelijke driehoeken, telkens tot de naad van de cirkel.

  4. 4

    Leg de gehaktvulling op de buitenste cirkel, maar blijf 1 à 2 cm van de kant. Leg er de kaasblokjes en de pompoenpit- ten tussen en vouw de punten over de gehaktvulling, zo maak je een zonnetje. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snij de courgette in blokjes. Fruit de sjalot en kno ook in wat boter en voeg er het gehakt in deeltjes aan toe. Roerbak met een houten lepel tot het gehakt gaar is, voeg de courgetteblokjes toe.

  2. 2

    Kruid met peper, zout en cayennepeper en laat nog 5 minuten verder garen. Snij de kaas – zonder korst – in blokjes.

  3. 3

    Leg het kruimeldeeg op een grote bakplaat. Duw met een kommetje van ongeveer 12 à 14 cm een cirkel in het midden van het deeg (maar steek die niet uit het deeg). Snij het middelste stuk met een scherp mes in 8 gelijke driehoeken, telkens tot de naad van de cirkel.

  4. 4

    Leg de gehaktvulling op de buitenste cirkel, maar blijf 1 à 2 cm van de kant. Leg er de kaasblokjes en de pompoenpit- ten tussen en vouw de punten over de gehaktvulling, zo maak je een zonnetje. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.