Scampirisotto met pistachecrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampirisotto met pistachecrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk, risotto met scampi's! 

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s en maak ze schoon. Zet een pannetje op het vuur met een lepel olijfolie en bak de panko al roerend goudbruin. Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een pan met antiaanbaklaag zodat hun smaak goed vrijkomt. Meng met de gebakken panko en zet even apart.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze in de groentebouillon. Schep ze eruit en hou even apart.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof aan in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak even mee. Blus met de witte wijn en roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen.

  4. 4

    Schep de bouillon er pollepel per pollepel bij en schenk pas extra bouillon bij als de vorige is opgenomen. Roer en herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Schep er voorzichtig de bloemkoolroosjes onder. Breng op smaak met de geraspte parmezaan en de boter.

  5. 5

    Bak de scampi’s krokant in de hete olijfolie en kruid met peper. Serveer de risotto met de gebakken scampi’s. Bestrooi met de panko en de pistachenoten en werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s en maak ze schoon. Zet een pannetje op het vuur met een lepel olijfolie en bak de panko al roerend goudbruin. Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een pan met antiaanbaklaag zodat hun smaak goed vrijkomt. Meng met de gebakken panko en zet even apart.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze in de groentebouillon. Schep ze eruit en hou even apart.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof aan in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak even mee. Blus met de witte wijn en roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen.

  4. 4

    Schep de bouillon er pollepel per pollepel bij en schenk pas extra bouillon bij als de vorige is opgenomen. Roer en herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Schep er voorzichtig de bloemkoolroosjes onder. Breng op smaak met de geraspte parmezaan en de boter.

  5. 5

    Bak de scampi’s krokant in de hete olijfolie en kruid met peper. Serveer de risotto met de gebakken scampi’s. Bestrooi met de panko en de pistachenoten en werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.