Recept

Quinoa met scampi's en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

lekkere scampisalade

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s en maak ze schoon. Snij de kip in blokjes. Gaar de quinoa volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Kook ze gaar in de kokosmelk en vul verder aan met water tot ze net onderstaan. Pel de knoflook en halveer. Voeg met de steranijs, jeneverbessen, peper en zout toe aan de aardappelen en kook in 20 minuten gaar. Giet af en pureer. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes krokant. Doe hetzelfde met de scampi en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snipper de koriander en bieslook fijn en meng met 2 eetlepels olijfolie, citroensap en -rasp onder de quinoa. Snij de zongedroogde tomaten fijn en meng ze met de artisjokken, de gemengde olijven, de kippenblokjes en de scampi onder de quinoa. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de quinoa met de dip en werk af met takjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quinoa met scampi's en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!