Kiwitaartjes met yoghurt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de koude boter met bloem, zout en suiker in de keukenrobot en kneed tot een korrelig zanddeeg. Verpak in vershoudfolie en laat even opstijven in de koelkast.
-
2
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad en snij er vormpjes uit die net iets groter zijn dan de taartvormpjes. Bekleed er de ingevette taartvormpjes mee. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de taartjes 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven. Laat ze eerst wat afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes.
-
3
Meng de Griekse yoghurt met de vanillezaadjes en poedersuiker. Schil de kiwi’s en snij in dunne plakjes.
-
4
Verdeel de yoghurt over de taartbodem. Schik er de kiwi, in waaiervorm op. Lepel er wat honing over en werk af met eetbare bloemetjes.