Recept

Pizza bolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke pizza met bolognesesaus 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Schraap de wortel, maak de selderstengel schoon en snij ze in kleine stukjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een ruime pan en stoof de ui, wortel en selder 4 à 5 min. aan op een middelhoog vuur, tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 min. verder stoven.

  3. 3

    Voeg het gehakt toe en roerbak het op een hoog vuur in 6 à 8 min. rul en goudbruin. Doe er de tomatensaus en eventueel een scheutje water bij, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus 8 à 10 min. sudderen. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

  4. 4

    Leg de pizzabodems open op bakplaten en verdeel er de bolognese over. Bestrooi met de kaas en schuif de pizza's in de hete oven (eventueel per 2 of 3). Bak ze 15 à 20 min. tot de kaas mooi uitgesmolten is en goudbruin kleurt. Werk af met basilicum en rucola en serveer met een frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza bolognese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!