Recept

Beef salad met chilidressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse Oosterse salade met biefstuk en een pittige dressing. 

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de dressing: pel en snipper de knoflook en het pepertje. Stamp fijn in een vijzel tot een fijne pasta. Voeg de suiker en het limoensap toe en meng tot de suiker goed is opgelost. Voeg de olie toe. Zet koel weg.

  2. 2

    Snipper het citroengras fijn. Snij de steak in fijne reepjes. Meng met de sojasaus, het citroengras en de sesamzaadjes. Zet apart. Spoel de munt- en korianderblaadjes en laat uitlekken.

  3. 3

    Maak de boontjes en peultjes schoon en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Snipper de lente-ui in ringetjes en meng met de boontjes, peultjes, koriander- en muntblaadjes. Hussel goed door elkaar. Maak de boontjes en peultjes schoon en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Snipper de lente-ui in ringetjes en meng met de boontjes, peultjes, koriander- en muntblaadjes. Hussel goed door elkaar.

  4. 4

    Gril de steakreepjes 2 minuutjes op de grill of barbecue (ze mogen nog rosé zijn). Schep mee onder de salade. Lepel er wat van de dressing over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Beef salad met chilidressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!