Recept

Zalm met bloemkool en chorizokorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een knapperig vispannetje met zalm, chorizo en bloemkool. 

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een pannetje op een matig vuur. Voeg er al roerend de bloem bij. Voeg er nu beetje bij beetje de visfond en de melk aan toe. Blijf steeds goed roeren met de garde. Laat koken tot je een mooie gebonden bechamelsaus hebt. Roer er de graanmosterd door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Spoel de bloemkool en snij in roosjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. 3

    Snij de chorizo in stukken en mix deze samen met de olijfolie, het brood, de peterselie en de Parmezaanse kaas tot alles goed gemengd is.

  4. 4

    Leg de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Leg hierop de stukken zalm en kruid opnieuw met peper en zout. Overgiet met saus en bestrooi met de chorizo-broodmengeling. Besprenkel met nog wat olijfolie en zet 20 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met bloemkool en chorizokorstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!