Recept

Schartongrolletjes gevuld met krab en citroensausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassiek vispannetje met een twist. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de venkel en snij in fijne blokjes. Maak de champignons schoon en snij in fijne schijfjes. Bak de venkel en champignons apart gaar in olijfolie of boter. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de lente-uitjes en snij in ringen van ongeveer één centimeter. Pel en plet de knoflook. Stoof de lente-ui kort aan in een klontje boter. Voeg de knoflook toe samen met het sap van de citroen, een scheut Noilly Prat of witte wijn en room. Laat 4 minuten inkoken en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de snede brood in een blender en hak fijn. Voeg het ei en het krabvlees toe. Mix kort tot alles gemengd is. Kruid met een snuifje cayennepeper en zout.

  4. 4

    Leg de scharretongfilets open en kruid met peper en zout. Beleg ze elk met een eetlepel van de krabvulling. Rol op en prik de rolletjes met een tandenstoker vast.

  5. 5

    Schep de gebakken venkel en de champignons in een ovenschaal en leg de visrolletjes erop. Overgiet alles met het citroensausje. Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven. Spoel de bieslook, snij hem fijn en strooi over de schotel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schartongrolletjes gevuld met krab en citroensausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!