Recept

Witte chocolademoussetaart met aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke taart van witte chocomousse, afgewerkt met verse aardbeien. 

bereiding
  1. 1

    Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Zeef de bloem in een grote kom met een snuifje zout. Voeg de blokjes koude boter toe en meng tot een crumble. Klop het ei los. Voeg de suiker en het ei toe. Kneed snel tot deeg. Rol het deeg uit tot een cirkel die groot genoeg is voor de taartvorm. Wikkel in plastic folie en zet een halfuur in de koelkast.

  2. 2

    Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en leg in de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet opnieuw een halfuur in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 190°C. Leg een bakpapier op de taartbodem en daar bovenop bakbonen of linzen en bak 15 minuten blind. Haal de bodem uit de oven, verwijder de bakbonen en bak nog eens 5-10 minuten totdat de bodem droog is. Laat ‘m drogen in de vorm op een rooster.

  4. 4

    Smelt de chocolade met 50 ml slagroom au bain-marie. Eens gesmolten, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop intussen de overige 150 ml room tot slagroom. Roer in een andere kom de mascarpone luchtig. Schep de mascarpone in delen voorzichtig onder de slagroom. Wanneer de chocolade goed is afgekoeld schep je ‘m voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  5. 5

    Verdeel het mengsel over de taartbodem en zet de taart minimum 4 à 6 uur in de koelkast. Versier ze nadien met witte chocoladeschilfers. Snij de aardbeien in schijfjes en schik ze op de taart. Werk af met enkele muntblaadjes en een beetje bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witte chocolademoussetaart met aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!