Recept

Lasagne van gegrilde spitskool en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere, slanke lasagne van spitskool en ricotta.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Spoel de courgettes en de spitskool. Snij met behulp van een mandoline de courgettes in lange linten. Maak de blaadjes van de spitskool los. Bestrijk de groenten met olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de spinazie. Pel en pers de knoflook en de sjalot. Stoof de knoflook en de spinazie aan in de wok tot de spinazie geslonken is. Schep in een vergiet en duw er met een pollepel het vocht uit.

  3. 3

    Klop de eieren los. Meng met de ricotta, de helft van de geraspte parmezaan en de gestoofde spinazie. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Spoel de tomaten en snij in plakken.

  4. 4

    Lepel 1/3de van de spinaziecrème op de bodem van een ovenschaal. Bedek met de geroosterde courgette en spitskool en bestrijk opnieuw met de spinaziecrème. Herhaal tot groenten op zijn. Eindig met een laagje tomatenplakjes en de rest van de geraspte parmezaan. Schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne van gegrilde spitskool en ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!