Pastaschotel met gehakt en munt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastaschotel met gehakt en munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke ovenschotel met pasta, gehakt en munt. 

bereiding
  1. 1

    Zet een grote stoofpot op het vuur. Verhit er een scheutje olijfolie in en stoof hierin de fijngesneden ui en knoflook. Zodra de ui glazig wordt, voeg je het gehakt toe en bak je dit kruimig. Voeg het tomatenconcentraat en de verse kruiden toe. Kruid met peper en zout. Stoof dit alles samen gedurende een 15-tal minuten.

  2. 2

    Maak intussen de bechamelsaus. Laat de boter smelten op een middelmatig vuur en roer de bloem erdoor tot je een koekjesgeur ruikt. Roer nu de melk eronder door tot de saus bindt.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm alvast de oven voor op 180 °C.

  4. 4

    Voeg 1/3de van de bechamelsaus en 3 eetlepels geraspte gruyère toe aan het gehaktmengsel.

  5. 5

    Neem een ovenvaste schaal en verdeel hierin een laag pasta, daarop een laag gehakmengsel, opnieuw een laag pasta, een laag gehakt, enz. Als laatste laag komt de resterende bechamelsaus. Werk af met wat extra gruyère en overgiet de schotel met twee geklutste eieren voor een mooi, krokant korstje. Zet de schotel 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zet een grote stoofpot op het vuur. Verhit er een scheutje olijfolie in en stoof hierin de fijngesneden ui en knoflook. Zodra de ui glazig wordt, voeg je het gehakt toe en bak je dit kruimig. Voeg het tomatenconcentraat en de verse kruiden toe. Kruid met peper en zout. Stoof dit alles samen gedurende een 15-tal minuten.

  2. 2

    Maak intussen de bechamelsaus. Laat de boter smelten op een middelmatig vuur en roer de bloem erdoor tot je een koekjesgeur ruikt. Roer nu de melk eronder door tot de saus bindt.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm alvast de oven voor op 180 °C.

  4. 4

    Voeg 1/3de van de bechamelsaus en 3 eetlepels geraspte gruyère toe aan het gehaktmengsel.

  5. 5

    Neem een ovenvaste schaal en verdeel hierin een laag pasta, daarop een laag gehakmengsel, opnieuw een laag pasta, een laag gehakt, enz. Als laatste laag komt de resterende bechamelsaus. Werk af met wat extra gruyère en overgiet de schotel met twee geklutste eieren voor een mooi, krokant korstje. Zet de schotel 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.