Recept

Skrei met kruidenkorst met pastinaakpuree, spruitjes en sabayon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker winters gerecht met vis. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de pastinaak en snij in grove stukken. Kook gaar gedurende 20 à 25 minuten in de melk, aangevuld met water en de specerijen behalve de nootmuskaat.

  2. 2

    Giet af, verwijder de specerijen en laat nog even drogen op het vuur, schud even op. Stamp alles tot puree en roer er de boter door. Schep goed om en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Maak de spruitjes schoon en snij een kruisje in de onderkant. Kook de spruitjes gaar in kokend gezouten water gedurende 3 à 4 minuten. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Bak de spruitjes nog even op in wat boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Mix alle ingrediënten voor de kruidencrumble tot een groene pasta en bestrijk er de stukken vis mee. Schik de stukken vis in een ovenschaal en gaar gedurende 10 minuten.

  5. 5

    Maak de sabayon: doe de eierdooiers met de witte wijn in een potje en klop op een heel zacht vuurtje tot een schuimige. Blijf zorgvuldig kloppen in achtvorm zodat de eigelen niet stollen en je een mooie zachte luchtige sabayon krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de vis met de spruitjes en de pastinaakpuree en geef er de sabayon bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Skrei met kruidenkorst met pastinaakpuree, spruitjes en sabayon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!