Recept

Brisket op de bbq

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stuk vlees dat je lang gaart op de BBQ. Het resultaat? Heerlijk, mals vlees waar iedereen van zal smullen! 

bereiding
  1. 1

    Maak de boter. Doe de sojasaus, kristalsuiker, lichtbruine suiker en sesamolie in een steelpan. Verwarm en laat een 3 à 5 tal min inkoken. Pel de knoflook. Hak in de blender de chilivlokken, gember, knoflook en boter tot een geheel. Voeg de opgewarmde sojasaus toe en mix even verder. Schep het botermengsel op plasticfolie en wrijf hierop uit. Rol op tot een worst en leg weg in de koelkast.

  2. 2

    Besprenkel je puntborst met olijfolie en wrijf het vlees in met peper, zout, Provençaalse kruiden en knoflook. Leg het vlees hoog genoeg verwijderd van je kolen. Je gaart het op indirecte warmte.

  3. 3

    Prik een vleesthermometer in het vlees en sluit het deksel van de barbecue. Gaar het vlees tot het een kerntemperatuur van 65°C heeft. Dit kan even duren.

  4. 4

    Haal het vlees van de grill en leg het in een met aluminium ingepakt schaal, dek het vlees af met een stuk aluminiumfolie en zet opnieuw in de bbq of smoker tot het een kerntemperatuur van 96°C heeft. Dat duurt ongeveer 2 uur.

  5. 5

    Haal de schaal van de bbq, wikkel er nog extra aluminiumfolie rond en laat het nog 2 uur garen in de smoker.

  6. 6

    Haal het van de smoker, open voorzichtig de aluminiumfolie, leg de boter op het vlees. Dek opnieuw af met aluminiumfolie en laat het even rusten voor je het aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brisket op de bbq

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!