Spruitjes met groene linzen, noten en gehaktballen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spruitjes met groene linzen, noten en gehaktballen


  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke gerecht voor de hele familie dat je binnen de 30 minuten op tafel zet. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en hak fijn voor de gehaktballen. Kneed het gehakt met het ei, het paneermeel, de ui, de knoflook en de kruiden. Rol 8 gehaktballen en zet ze op een koele plaats.


  2. 2

    Spoel de spruitjes en maak een insnijding in de vorm van een kruis in het steeltje. Laat de linzen uitlekken. Rooster de noten goudbruin in 1 el hete olie. Neem ze uit de pan. Doe dan de spruiten in de braadpan, zet ze onder in water, voeg zout toe en kook beetgaar. Giet ze af, laat ze schrikken en uitlekken.

  3. 3

    Verhit de boter en kleur de gehaktballen aan elke kant aan. Verhit in een andere pan de resterende olie, laat de spruitjes hierin stoven, vermeng met de linzen en de noten en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Meng de dragon erdoor en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en hak fijn voor de gehaktballen. Kneed het gehakt met het ei, het paneermeel, de ui, de knoflook en de kruiden. Rol 8 gehaktballen en zet ze op een koele plaats.


  2. 2

    Spoel de spruitjes en maak een insnijding in de vorm van een kruis in het steeltje. Laat de linzen uitlekken. Rooster de noten goudbruin in 1 el hete olie. Neem ze uit de pan. Doe dan de spruiten in de braadpan, zet ze onder in water, voeg zout toe en kook beetgaar. Giet ze af, laat ze schrikken en uitlekken.

  3. 3

    Verhit de boter en kleur de gehaktballen aan elke kant aan. Verhit in een andere pan de resterende olie, laat de spruitjes hierin stoven, vermeng met de linzen en de noten en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Meng de dragon erdoor en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.