Currysoep met spruitjes en knolselder
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Currysoep met spruitjes en knolselder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke en gezonde maaltijdsoep. 

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Halveer de spruitjes, snij de knolselder in kleine blokjes, snij de courgette in plakjes, snij de lente-uitjes grof, snipper de chilipeper en snij het citroengras fijn. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Mix het citroengras met de gember, knoflook, koriander, chilipeper, currypasta, lente-ui, honing en citroenschil grof. Meng 1 el van de pasta met het kokospoeder en zet apart. Doe 2 el plantaardige olie bij de rest van de pasta en mix glad.

  3. 3

    Verwarm een scheutje olie in een diepe pan, voeg de pasta toe en roerbak 1 minuut. Giet er het kokoswater en de kokosmelk bij en breng aan de kook. Laat 5 minuten zacht sudderen.

  4. 4

    Voeg de spruitjes en knolselder toe en laat 5 minuten verder sudderen. Voeg de courgette toe en kook nog eens 3 minuten. Breng op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.

  5. 5

    Strooi er het kokosmengsel over en werk af met basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Halveer de spruitjes, snij de knolselder in kleine blokjes, snij de courgette in plakjes, snij de lente-uitjes grof, snipper de chilipeper en snij het citroengras fijn. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Mix het citroengras met de gember, knoflook, koriander, chilipeper, currypasta, lente-ui, honing en citroenschil grof. Meng 1 el van de pasta met het kokospoeder en zet apart. Doe 2 el plantaardige olie bij de rest van de pasta en mix glad.

  3. 3

    Verwarm een scheutje olie in een diepe pan, voeg de pasta toe en roerbak 1 minuut. Giet er het kokoswater en de kokosmelk bij en breng aan de kook. Laat 5 minuten zacht sudderen.

  4. 4

    Voeg de spruitjes en knolselder toe en laat 5 minuten verder sudderen. Voeg de courgette toe en kook nog eens 3 minuten. Breng op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.

  5. 5

    Strooi er het kokosmengsel over en werk af met basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.