Recept

Boekweitrisotto met paddenstoelen, venkel en gelakte wortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke risotto in een origineel jasje. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen schoon en snijd ze in de lengte in vier. Meng de wortelen met de tijm en de honing. Besprenkel alles met olijfolie en kruid met peper en zout. Doe alles in een ovenschaal en rooster 15 à 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij de venkel in fijne reepjes. Verhit wat olijfolie in een pan op een hoog vuur. Voeg de venkelzaadjes toe. Als de zaadjes lichtjes beginnen te roken, voeg je wat olijfolie toe en bak je de venkel goudbruin. Zet de venkel met zaadjes apart.

  3. 3

    Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin. Snij een teentje look fijn en voeg het op het einde bij de paddenstoelen. Laat alles even meebakken en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Leg de ham op een ovenrooster en laat ongeveer 20 minuten drogen.

  5. 5

    Spoel de boekweitgranen 10 minuten onder koud stromend water. Snij de uien en het resterende teentje knoflook fijn. Verhit olijfolie in een brede pan en stoof de ui en knoflook in enkele minuten glazig op een middelhoog vuur. Voeg de boekweitgranen toe en laat al roerend even meestoven. Blus met witte wijn en laat de wijn 3 minuten doorkoken. Blijf intussen regelmatig roeren.

  6. 6

    Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren tot de boekweit beetgaar is. Kruid bij met peper en zout en een scheutje citroensap.

  7. 7

    Verdeel net voor het opdienen de boekweit, de paddenstoelen en de wortelen over vier borden of kommen en werk af met de gedroogde ham, zeste van citroen en peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boekweitrisotto met paddenstoelen, venkel en gelakte wortel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!