Tulbandamandelcake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tulbandamandelcake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De glutenvrije variant van de klassieke tulbandcake. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Splits de eieren en mix het eiwit met 4 el suiker stijf. Mix in een andere kom de eidooiers met de sinaasappelrasp, kaneel en de resterende suiker romig. Spatel er het amandelmeel en een snuifje zout onder. Meng in delen het stijfgeklopte eiwit door het beslag. Meng er ook de rozijnen onder.

  2. 2

    Vet een tulbandvorm in met boter en giet er het beslag in. Zet de taart 40 minuten in de oven. Laat de cake in de vorm afkoelen.

  3. 3

    Giet net voor het serveren de honing over de taart en strooi er het fijngehakte amandelschaafsel over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Splits de eieren en mix het eiwit met 4 el suiker stijf. Mix in een andere kom de eidooiers met de sinaasappelrasp, kaneel en de resterende suiker romig. Spatel er het amandelmeel en een snuifje zout onder. Meng in delen het stijfgeklopte eiwit door het beslag. Meng er ook de rozijnen onder.

  2. 2

    Vet een tulbandvorm in met boter en giet er het beslag in. Zet de taart 40 minuten in de oven. Laat de cake in de vorm afkoelen.

  3. 3

    Giet net voor het serveren de honing over de taart en strooi er het fijngehakte amandelschaafsel over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.