Recept

California rolls met sesamzaad

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ook zo verzot op sushi? Deze heerlijke California rolls maak je gewoon makkelijk thuis!

bereiding
 1. 1

  Spoel de rijst grondig in een zeef onder stromend water tot het water helder is. Breng de rijst samen met het zeewier aan de kook in 450 ml water op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat de rijst afgedekt 10 minuten garen. Verwijder het deksel niet tijdens het garen. Neem van het vuur en laat de rijst 3 tot 5 minuten opzwellen.

 2. 2

  Verhit de rijstazijn en roer het zout en de suiker erdoorheen. Doe de rijst in een kom en verwijder het zeewier. Giet het azijnmengsel al roerend bij de rijst.

 3. 3

  Rooster het sesamzaad in een pan zonder vetstof en laat afkoelen. Spoel de spinazie en blancheer kort in lichtgezouten water. Laat schrikken, knijp het water eruit en hak fijn.

 4. 4

  Klop de eieren los met de suiker, de sojasaus en een snuifje zout. Roer tot de suiker is opgelost, maar klop het eiermengsel niet tot schuim. Verhit wat olie in een kleine (rechthoekige) pan. Doe er het eimengsel in en laat stollen tot een dunne omelet. Laat afkoelen en snij de omelet dan in repen.

 5. 5

  Spoel de vis af, dep droog en snij in repen van ongeveer 1 cm dik. Dep de champignons droog.

 6. 6

  Leg 1 norivel op een bamboemat en smeer er een laagje sushirijst op, laat hierbij aan de boven- en onderkant 1 cm vrij. Dek de rijst af met een vel vershoudfolie en draai het norivel om, zodat de rijst rechtstreeks op de bamboemat ligt.

 7. 7

  Leg op het onderste derde deel van het norivel de reepjes omelet naast elkaar en verdeel hierover de vis, de spinazie en de champignons. Rol het met behulp van de bamboemat stevig op, verwijder hierbij het vel vershoudfolie.

 8. 8

  Verwijder de bamboemat en duw de uiteinden van de sushirol goed aan. Bestrooi de sushirol met het geroosterde sesamzaad of rol hem erin. Snijd de rol met een scherp mes in 6 tot 8 stukken. Maak met de rest van de ingrediënten nog 3 rollen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

California rolls met sesamzaad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!