Recept

Vis met hazelnootkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker sappige vis met een krokant korstje uit de oven. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het korstje voor de vis. Pel en snipper de sjalot. Stoof zacht in de boter. Neem van het vuur en meng er het paneermeel en de noten onder. Kruid met peper en zout en meng het eiwit erdoor.

  2. 2

    Spoel de visfilet af, dep droog en kruid met zout. Druppel het citroensap eroverheen en verdeel de vis in 8 porties. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer het notenmengsel er gelijkmatig op. Bak 15 tot 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof zacht in de olie. Voeg de tomatenpuree toe en laat enkele minuten meestoven.

  4. 4

    Spoel de tomaten, voeg ze toe aan de saus en laat ze meestoven. Blus met de wijn en laat inkoken. Giet de bouillon erbij en laat 5 minuten garen, tot de tomaten zacht zijn. Kruid met peper en zout. Spoel de peterselie af, dep droog en hak fijn. Schik de vis op de tomatensaus en bestrooi met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vis met hazelnootkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!