Recept

Hartige pannenkoekjes met kokoscurry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen zoetekauw? Probeer deze originele hartige pannenkoeken eens! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm het kokoswater en los er de gist in op. Laat even op kamertemperatuur gisten. Roer er daarna de kokosmelk onder. Schep in een kom de rijstbloem, een snuifje zout en schenk er de kokosmix en het spuitwater bij. Roer goed met een garde tot een fijn pannenkoekenbeslag.

  2. 2

    Maak de curry. Schep alle ingrediënten behalve het limoensap in een stoofpot samen met 250 ml water. Laat zo'n 25 minuten sudderen tot de spliterwten gaar zijn. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten voor het kokosslaatje en zet koel weg.

  4. 4

    Smelt wat kokosolie in een pannenkoekenpan en lepel er een pollepel van het beslag in. Breek er een eitje over en laat 4 à 5 minuten bakken op een zacht vuur tot het eiwit gestold is en de pannenkoek gaar.

  5. 5

    Serveer de pannenkoekjes met de verwarmde curry en werk af met de frisse kokossalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige pannenkoekjes met kokoscurry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!