Recept

Gekonfijte eendenbouten met pompoenkroketjes (glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak een paar inkepingen in het vel van de bouten. Doe de eendenbouten in een plastic zak of bewaardoos samen met de jeneverbesjes, het grof zout, de peper, laurier en tijm. Laat 1 nacht marineren in de koelkast. Spoel de volgende dag het zout van de bouten. 

  2. 2

    Warm het eendenvet (laat 2 eetlepels over) op in een pot en laat de bouten hierin 2 uur zachtjes garen tot het vlees zacht is. Haal uit het vet en leg opzij. 

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen, snij in blokjes en rooster 30 minuten in een beetje olijfolie of tot de blokjes zacht zijn.

  4. 4

    Mix de pompoen en kruid met peper en zout. Vul 3 borden: 1 met maïszetmeel, 1 met losgeklopt ei en 1 met een mengeling van amandelpoeder en sesamzaadjes. Maak bolletjes van de pompoenpuree en rol ze door het maïszetmeel, vervolgens door het ei en dan door de amandelpoedermengeling. Zet in de koelkast tot je ze frituurt. 

  5. 5

    Pel de zilveruitjes. Bak ze in de 2 eetlepels eendenvet op een laag vuur, samen met een scheutje balsamicoazijn en wat honing. Laat zachtjes karamelliseren. Warm de gare eendenbouten nog even mee op.

  6. 6

    Serveer de bouten met wat zilveruitjes en de kroketjes. Garneer met kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gekonfijte eendenbouten met pompoenkroketjes (glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!