Recept

Tussenribstuk met kruidenkorst en gebakken aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwijder de korstjes van het toastbrood en snij het brood in blokjes. Spoel de peterselie en de rozemarijn, schud droog en trek de blaadjes van de takjes. Mix de blokjes brood in een keukenrobot samen met de rozemarijn, tijm, peterselie en citroenzeste en een beetje zout en peper tot een kruidenpaneermeel. Pel en pers de knoflook en voeg erbij. Vermeng alles met olijfolie.
 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 100°C. 
Spoel de aardappelen en kook ze in de schil in gezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken. 

  3. 3

    Pel de knoflook en snij in fijne blokjes. Maak het wit van de de lente-uitjes schoon en snij in dunne ringen. Maak de chilipeper schoon en snipper fijn. 


  4. 4

    Dep de ribstukken droog met keukenpapier. Verhit de raapzaadolie in een pan, kruid de ribstukken en bak ze op een hoog vuur kort aan. Beboter een ovenschaal, leg het vlees erin en gaar 15 minuten in de oven. 

  5. 5

    Verhit de olijfolie in een pan, stoof de aardappelen aan samen met de knoflook, lente-uitjes en chili. Kruid met zout en peper en voeg de kruiden erbij. 

  6. 6

    
Bestrooi elk ribstuk met het kruidenpaneermeel en duw de kruimels een beetje aan. Zet het vlees 5 minuten onder de ovengrill tot het kruidenkorstje mooi goudbruin is. 
Laat het vlees even rusten, schik ze met de gebakken aardappelen op borden en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tussenribstuk met kruidenkorst en gebakken aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!