Recept

Pompoenravioli met truffelsaus en pecorino

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Stort de bloem op het werkblad. Maak er een kuiltje in, breek er de eieren in en doe er 2 kl water bij. Strooi het zout op de rand. Klop de eieren los met een vork en neem aan de rand steeds een beetje bloem mee. Kneed verder tot een glad deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten.

  2. 2

    Kook de pompoen gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng de ricotta onder de pompoen. Laat wat afkoelen en voeg het ei toe. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout. 

  3. 3

    Verdeel het deeg in twee. Rol elk portie deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad of gebruik een pastamachine. Verdeel 16 porties van de vulling op het eerste vel deeg, met genoeg afstand ertussen. Leg er het tweede vel op. Snij met een ravioliroller 16 vierkantjes van 4 op 4 cm uit het deeg. 

  4. 4

    Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook. Pocheer de ravioli 5 minuten. 

  5. 5

    Maak de saus. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en laat 5 minuten garen. Giet er de room en de melk in kleine hoeveelheden en al roerend bij. Schep er de truffelolie, geraspte truffel en pecorino onder en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Haal de pasta uit het water met een schuimspaan. Laat de ravioli goed uitlekken, verdeel over de borden en overgiet met de saus. Werk af met wat geraspte pecorino, cress en truffel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenravioli met truffelsaus en pecorino

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!