Stokbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stokbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Los de gist en de suiker op in het lauwe water. Laat 10 minuten rusten. Zeef de 2 soorten bloem met het zout. Doe de helft in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Doe er het gistmengsel in en meng met de bloem tot een deeg. Laat afgedekt met een vochtige doek 30 minuten rijzen op een warme plaats.

  2. 2

    Voeg de rest van de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Laat 1 uur afgedekt rijzen.

  3. 3

    Verdeel het deeg in twee langwerpige stokbroden. Dek opnieuw af met de vochtige doek en laat nog 40 minuten rijzen op een warme plaats tot ze verdubbeld zijn in volume.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats een kommetje met water in de oven. Spuit de broden in met water met een plantenspuit en bak ze 20 minuten in de oven. 

  5. 5

    Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en bak nog 5 à 10 minuten verder tot de broden goudbruin zijn. De broden moeten hol klinken als je er tegen tikt. Laat ze afkoelen op een rooster.
    Tip: Serveer ze als ze nog knapperig zijn!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Los de gist en de suiker op in het lauwe water. Laat 10 minuten rusten. Zeef de 2 soorten bloem met het zout. Doe de helft in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Doe er het gistmengsel in en meng met de bloem tot een deeg. Laat afgedekt met een vochtige doek 30 minuten rijzen op een warme plaats.

  2. 2

    Voeg de rest van de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Laat 1 uur afgedekt rijzen.

  3. 3

    Verdeel het deeg in twee langwerpige stokbroden. Dek opnieuw af met de vochtige doek en laat nog 40 minuten rijzen op een warme plaats tot ze verdubbeld zijn in volume.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats een kommetje met water in de oven. Spuit de broden in met water met een plantenspuit en bak ze 20 minuten in de oven. 

  5. 5

    Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en bak nog 5 à 10 minuten verder tot de broden goudbruin zijn. De broden moeten hol klinken als je er tegen tikt. Laat ze afkoelen op een rooster.
    Tip: Serveer ze als ze nog knapperig zijn!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.