Recept

Knolselder-aardpeersoep met parmezaankoekje en hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardperen en de appel en snij ze in blokjes. Snipper de sjalot. Fruit alles, samen met de blokjes knolselder, een paar minuten in een diep pan met olijfolie.

  2. 2

    Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen. Mix de soep glad. Voeg indien nodig wat water toe als de soep te dik is. Voeg een scheutje room toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Kruid eventueel bij met peper en zout. 

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg kleine hoopjes geraspte parmezaan op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin kleuren. Rooster de pitten en zaden in een droge, hete koekenpan.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommen en werk af met de pitten en zaden, de hazelnoten, een parmezaankoekje en wat krulpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knolselder-aardpeersoep met parmezaankoekje en hazelnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!