• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Homemade pizza

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het deeg
  1. 1

    Doe de bloem in een kom en voeg de gedroogde gist, het zout en de suiker toe. Meng de ingrediënten door elkaar.

  2. 2

    Voeg de olijfolie en het water toe en kneed tot een soepel deeg.

  3. 3

    Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 40 minuten rijzen.

  4. 4

    Rol het deeg uit en snij er ronde pizza’s uit. 

Tomatensaus
  1. 1

    Snipper de sjalot fijn en snij de champignons in heel kleine blokjes.

  2. 2

    Verhit wat olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot aan. Voeg de passata en de champignons toe en roer. Laat even doorkoken. Breng op smaak met wat peper en een snuifje suiker.

  3. 3

    Wanneer je de saus zo’n 20 minuutjes op een zacht vuurtje hebt laten koken is ze klaar. 

Afwerking
  1. 1

    Nu kun je je pizzabodem met de saus bestrijken. Laat wel een centimetertje vrij aan de rand zodat de saus in de oven niet naast je pizza eindigt. 

  2. 2

    Zet ondertussen ook de oven aan, en verwarm hem alvast voor op 250°C.

  3. 3

    Je kunt je pizza écht met alles beleggen wat je graag eet. Enkele suggesties: mozzarella, ananas, champignons, ham en champignons voor een pizza hawaï.

  4. 4

    Bak af gedurende 12 minuten

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Het deeg
  1. 1

    Doe de bloem in een kom en voeg de gedroogde gist, het zout en de suiker toe. Meng de ingrediënten door elkaar.

  2. 2

    Voeg de olijfolie en het water toe en kneed tot een soepel deeg.

  3. 3

    Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 40 minuten rijzen.

  4. 4

    Rol het deeg uit en snij er ronde pizza’s uit. 

Tomatensaus
  1. 1

    Snipper de sjalot fijn en snij de champignons in heel kleine blokjes.

  2. 2

    Verhit wat olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot aan. Voeg de passata en de champignons toe en roer. Laat even doorkoken. Breng op smaak met wat peper en een snuifje suiker.

  3. 3

    Wanneer je de saus zo’n 20 minuutjes op een zacht vuurtje hebt laten koken is ze klaar. 

Afwerking
  1. 1

    Nu kun je je pizzabodem met de saus bestrijken. Laat wel een centimetertje vrij aan de rand zodat de saus in de oven niet naast je pizza eindigt. 

  2. 2

    Zet ondertussen ook de oven aan, en verwarm hem alvast voor op 250°C.

  3. 3

    Je kunt je pizza écht met alles beleggen wat je graag eet. Enkele suggesties: mozzarella, ananas, champignons, ham en champignons voor een pizza hawaï.

  4. 4

    Bak af gedurende 12 minuten

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.