Recept

Hazelnootgnocchi met ragout van champignons en konijn.

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de ragout. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij het spek in grove stukken. Verhit boter in een pan en kleur de stukken konijn en het spek. Haal het vlees uit de pan en fruit er de knoflook en de ui in. Leg het vlees er opnieuw bij en blus met de wijn en de fond. Doe er het kruidentuiltje en rozemarijn bij en laat afgedekt 45 minuten op een zacht vuur garen tot de saus ingedikt is en het vlees bijna uit elkaar valt. Breng op smaak met peper en zout. 

  2. 2

    Borstel de paddenstoelen schoon en snij grote exemplaren in hapklare stukken. Bak ze goudbruin in een klontje boter en breng op smaak met tijm, peper en zout. Schep onder de ragout.

  3. 3

    Maak de gnocchi. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook in gezouten water en stamp tot een puree. Voeg het ei, de hazelnootolie, de hazelnoten en meng goed. 

  4. 4

    Roer beetje bij beetje de bloem onder de puree. Kruid met peper en zout. Kneed met de handen tot een deegbal. Rol het deeg met de hand uit tot een een sliert/worst van ± 2,5 cm dikte. Snij in stukken van 1,5 cm en druk lichtjes in met een vork. Breng een pan met gezouten water aan de kook, doe de gnocchi (in porties) erin en laat koken tot ze bovendrijven. Laat uitlekken.

  5. 5

    Bak de gnocchi in olijfolie of boter kort in een antikleefpan goudbruin aan beide kanten.

  6. 6

    Serveer de gnocchi met de ragout. Werk af met gehakte walnoten, geraspte parmezaan en bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hazelnootgnocchi met ragout van champignons en konijn.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!