Recept

Vispakketje met een shiitakemengsel


  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke papillot met vis en groenten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snij in zeer fijne blokjes. Maak de Chinese kool schoon en snij de blaadjes in schuine dunne repen. Maak de shiitake's schoon, verwijder de stelen bijna volledig en snij de hoedjes naargelang de grootte in 6 of in 8 delen.

  2. 2

    Spoel de visfilets af, dep ze droog, snij ze in 4 of 8 stukken van gelijke grootte en kruid ze licht met zout en peper. 


  3. 3

    Verhit de olie in een pan en laat de ui en chilipeper licht kleuren. Meng de paddenstoelen erdoorheen en gaar even mee. Voeg de Chinese kool toe en laat nog even meestoven. 

  4. 4

    Blus met de sake en groentebouillon. Laat het vocht even inkoken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en roer de sojasaus erdoorheen.

  5. 5

    Leg 4 grote stukken dubbelgeplooit bakpapier op het werkblad en vouw de randen een beetje omhoog. Verdeel het shiitakemengsel erover, leg de visfilets erop en vouw de pakketjes toe. Leg de pakketjes in een ovenschaal en laat ze ongeveer 25 minuten garen in de oven. 

  6. 6

    Neem de vis uit de oven, open de pakketjes en bestrooi met korianderblaadjes. Serveer de vis met nog wat extra sojasaus in een apart potje.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispakketje met een shiitakemengsel


Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!