• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Courgette galette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Haal de bladerdeeg uit de koelkast. Hak de tijm fijn. Spoel de citroen, en rasp de schil tot zeste.

  2. 2

    Meng de ricotta met de tijm, de citroenzest en wat citroensap. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de courgette, en snij hem in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180°C. 

  4. 4

    Rol de bladerdeeg uit, en smeer er het ricottamengsel over. Laat 2 cm over aan de rand. 

  5. 5

    Leg de plakjes courgette dakpansgewijs in een cirkel, kruid met peper en zout, en strooi er nog enkele takjes tijm over. Besprenkel eventueel met wat olijfolie.

  6. 6

    Vouw de randen van de bladerdeeg dicht, en prik er gaatjes in met een vork. 

  7. 7

    Zet ongeveer 15 minuten in de oven of tot wanneer de courgette gaar is. Serveer met een frisse salade. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Haal de bladerdeeg uit de koelkast. Hak de tijm fijn. Spoel de citroen, en rasp de schil tot zeste.

  2. 2

    Meng de ricotta met de tijm, de citroenzest en wat citroensap. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de courgette, en snij hem in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180°C. 

  4. 4

    Rol de bladerdeeg uit, en smeer er het ricottamengsel over. Laat 2 cm over aan de rand. 

  5. 5

    Leg de plakjes courgette dakpansgewijs in een cirkel, kruid met peper en zout, en strooi er nog enkele takjes tijm over. Besprenkel eventueel met wat olijfolie.

  6. 6

    Vouw de randen van de bladerdeeg dicht, en prik er gaatjes in met een vork. 

  7. 7

    Zet ongeveer 15 minuten in de oven of tot wanneer de courgette gaar is. Serveer met een frisse salade. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.