Lamsgebraad met tapenade en lente-ui
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsgebraad met tapenade en lente-ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Haal het gebraad 1 uur op voorhand uit de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  3. 3

    Bak het gebraad langs alle zijden snel aan op een hoog vuur, in een pan met de warme boter. Kruid lichtjes. Leg het gebraad in een grote ovenschotel en laat 25 à 35 minuten bakken.

  4. 4

    Verwijder ondertussen een deel van het groen van de uien en laat ze 10 minuten stomen.

  5. 5

    Haal de schotel uit de oven en haal het touw van het gebraad. Als het uit elkaar valt, kun je het met houten prikkers vastzetten. Bestrijk het gebraad met tapenade en strooi er vervolgens het broodkruim overheen. Verdeel de kerstomaatjes en de lente-uien rond het gebraad. Meng de olijfolie met de resterende tapenade. Bestrijk er de groenten mee. Voeg de takjes rozemarijn toe en zet opnieuw in de oven gedurende 20 minuten.

  6. 6

    Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  7. 7

    Versnijd het vlees en dien op met de groenten. Als bijgerecht kun je ook een puree met olijfolie serveren.

    Tip: je kunt dit recept ook bereiden met 2 lamskronen (ongeveer 400 g/stuk). In dat geval hoeft het vlees de eerste keer maar 10 à 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Haal het gebraad 1 uur op voorhand uit de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  3. 3

    Bak het gebraad langs alle zijden snel aan op een hoog vuur, in een pan met de warme boter. Kruid lichtjes. Leg het gebraad in een grote ovenschotel en laat 25 à 35 minuten bakken.

  4. 4

    Verwijder ondertussen een deel van het groen van de uien en laat ze 10 minuten stomen.

  5. 5

    Haal de schotel uit de oven en haal het touw van het gebraad. Als het uit elkaar valt, kun je het met houten prikkers vastzetten. Bestrijk het gebraad met tapenade en strooi er vervolgens het broodkruim overheen. Verdeel de kerstomaatjes en de lente-uien rond het gebraad. Meng de olijfolie met de resterende tapenade. Bestrijk er de groenten mee. Voeg de takjes rozemarijn toe en zet opnieuw in de oven gedurende 20 minuten.

  6. 6

    Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  7. 7

    Versnijd het vlees en dien op met de groenten. Als bijgerecht kun je ook een puree met olijfolie serveren.

    Tip: je kunt dit recept ook bereiden met 2 lamskronen (ongeveer 400 g/stuk). In dat geval hoeft het vlees de eerste keer maar 10 à 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.