Recept

Linguine met mosselen, krokante panko en peterselie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Hak de hazelnoten en rooster ze in een droge pan. Zet de panko in een pannetje op een zacht vuur en roer er 3 el olijfolie door, roer regelmatig tot al het panko goudbruin gebakken is. Meng de hazelnoten en de gedroogde chilivlokken erdoor en zet even apart.

  2. 2

    Kook de paste al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en hou een scheutje van het kookvocht bij.

  3. 3

    Spoel de mosselen zorgvuldig schoon in koud gezouten water. Zet een grote pot op het vuur met wat olijfolie. Pel en halveer de teentjes knoflook. Laat ze enkele minuten sudderen in de hete olijfolie zodat ze hun smaak afgeven aan de olijfolie. Voeg de gespoelde mosselen erbij, dek af en stoof ze gaar in 5 minuten. Voeg halverwege de witte wijn toe en stoom verder.

  4. 4

    Spoel en snipper de bieslook en de peterselie. Verdeel de pasta over de borden en schep er flink wat mosselen op. Meng het citroensap met het kookvocht en giet over de pasta. Werk de pasta af met de krokante panko en de bieslook en peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine met mosselen, krokante panko en peterselie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!