Recept

Vietnamese soep met lamsvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Giet 1,5 liter warm water in een gietijzeren stoofpan, voeg de in vier gesneden uien, de verkruimelde bouillonblokjes, de gember in fijne plakjes, het vijfkruidenpoeder, het fijngesnipperde chilipepertje en de vissaus toe, breng aan de kook, dek af en laat 30 minuten sudderen op heel laag vuur. 

  2. 2

    Snijd ondertussen het vlees in heel fijne plakjes, verdeel ze over 4 grote kommen, voeg de soja en de met de hand gebroken noedels toe. Hak daarna de koriander en de lente-uitjes met stengel, schik ze met de limoenpartjes op een bord.
     

  3. 3

    Giet de bouillon door een grove zeef om de stukken chilipeper eruit te vissen, giet opnieuw in de stoofpan en breng aan de kook. 

  4. 4

    Giet de bouillon in de gegarneerde kommen, laat 4 minuten afgedekt rusten op een bord, en laat de gasten zelf lente-uitjes, koriander en limoenpartjes toevoegen.
    Tip: Zodra de bouillon gezeefd is en opnieuw kookt, voegt u het vlees, de soja, de chilipepertjes en de noedels toe. Dek af en laat 4 minuten rusten voordat u dit alles over de kommen verdeelt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vietnamese soep met lamsvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!