Ovenschotel van witloof en gehakt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel van witloof en gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zacht gestoofd in melk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Laat wat afkoelen en snij ze in plakjes van ± 1 cm dik.

    Wrijf de witloofstronkjes droog schoon en verwijder het bittere hart. Snij de stronkjes in grove stukken.

  2. 2

    Bak de stukjes witloof kort aan in wat boter. Kruid met peper en nootmuskaat. Schenk er de melk bij en laat op een zacht vuur gaar stoven. Laat goed uitlekken, vang het stoofvocht op.

  3. 3

    Bak het gehakt rul in een likje olijfolie. Kruid met het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout (als het gehakt niet gekruid is). Schep het in een ovenschaal. Leg er het witloof op en dek af met de aardappelschijfjes.

  4. 4

    Maak een blonde roux met de boter en de bloem. Leng aan met het stoofvocht van het witloof en eventueel nog wat melk (reken ± 2 dl vocht voor een dik vloeibare bechamelsaus).

    Roer, van het vuur, de helft van de kaas door de saus. Kruid bij naar smaak. Lepel ze over de aardappelen.

  5. 5

    Bestrooi met de rest van de kaas en zet onder de ovengrill tot het kaaskorstje mooi gekleurd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Laat wat afkoelen en snij ze in plakjes van ± 1 cm dik.

    Wrijf de witloofstronkjes droog schoon en verwijder het bittere hart. Snij de stronkjes in grove stukken.

  2. 2

    Bak de stukjes witloof kort aan in wat boter. Kruid met peper en nootmuskaat. Schenk er de melk bij en laat op een zacht vuur gaar stoven. Laat goed uitlekken, vang het stoofvocht op.

  3. 3

    Bak het gehakt rul in een likje olijfolie. Kruid met het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout (als het gehakt niet gekruid is). Schep het in een ovenschaal. Leg er het witloof op en dek af met de aardappelschijfjes.

  4. 4

    Maak een blonde roux met de boter en de bloem. Leng aan met het stoofvocht van het witloof en eventueel nog wat melk (reken ± 2 dl vocht voor een dik vloeibare bechamelsaus).

    Roer, van het vuur, de helft van de kaas door de saus. Kruid bij naar smaak. Lepel ze over de aardappelen.

  5. 5

    Bestrooi met de rest van de kaas en zet onder de ovengrill tot het kaaskorstje mooi gekleurd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.