Recept

Uienbrood met plattekaas en kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe beide soorten meel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Verkruimel er de gist in en meng met 4 tot 5 el lauw water, de siroop en klein een beetje van de bloem. Dek af en laat 30 minuten rusten. Laat intussen de plattekaas uitlekken in een kaasdoek.

  2. 2

    Voeg 150 ml warm water, de olie, de uitgelekte plattekaas en het zout toe aan de bloem en kneed met de keukenmachine tot een glad deeg. Het deeg moet een relatief zachte textuur hebben. Dek het af en laat nog 1 uur rijzen.

  3. 3

    Pel de uien en hak ze fijn. Stoof ze glazig in een hete pan met boter. Laat afkoelen. Spoel de kruiden en schud droog. Pluk de blaadjes en hak fijn. Voeg ze samen met de uien toe aan het deeg en kneed nog eens goed door.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 240°C. Zet een vuurvast kommetje met water onderaan in de oven. Bestrijk de bakvorm met olie en bestrooi met bloem. Doe het deeg in de vorm en knip het oppervlak in met een schaar.

  5. 5

    Zet het brood in de oven en verlaag na 10 minuten de temperatuur tot 180°C. Laat nog 50 minuten verder bakken. Haal het brood uit de oven, laat even afkoelen, ontvorm het  en laat afkoelen op een rooster. Of serveer het lauw in plakjes, met wat boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Uienbrood met plattekaas en kruiden

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!