Krabballetjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krabballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wim Ballieu: "Voor deze balletjes maakt de kwaliteit van de krab echt het verschil. Gebruik bij voorkeur kingkrab, en zeker géén surimi namaakkrab. Het is duurder, ja, maar zóveel lekkerder"

bereiding
  1. 1

    Laat de krab goed uitlekken. Meng het krabvlees met het limoensap, het broodkruim, het ei en de bloem. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt eventueel wat fijngesnipperde chilipeper toevoegen. Rol 10 balletjes van het mengsel. Voeg wat extra bloem of paneermeel toe als het mengsel te nat is om mooie balletjes van te maken.

  2. 2

    Bak de balletjes goudbruin in de frituurpan op 180°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten voor het dipsausje. Serveer de balletjes met de dip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de krab goed uitlekken. Meng het krabvlees met het limoensap, het broodkruim, het ei en de bloem. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt eventueel wat fijngesnipperde chilipeper toevoegen. Rol 10 balletjes van het mengsel. Voeg wat extra bloem of paneermeel toe als het mengsel te nat is om mooie balletjes van te maken.

  2. 2

    Bak de balletjes goudbruin in de frituurpan op 180°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten voor het dipsausje. Serveer de balletjes met de dip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.