Recept

Flinterdunne aspergetaart met hummus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg wat uit en maak er een lange rechthoek van. Leg het deeg op bakpapier op een bakplaat en duw de randen een beetje op. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet 15 minuten in de oven. Haal uit de oven, en laat het deeg afkoelen.

  2. 2

    Snij het teentje knoflook fijn en mix het door de humus. Voeg ook de madrascurry toe en de chilivlokken toe. Breng de humus verder op smaak met zeezout en citroenrasp.

  3. 3

    Bestrijk het bladerdeeg met de hummus en zet het weer in de oven.Bak nog 20 minuutjes. 

  4. 4

    Blancheer de asperges 7 minuten en laat ze onder koud water afkoelen. Halveer ze en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.

  5. 5

    Schik ze samen met enkele radijsjes op de taart zodra deze uit de oven komt. Strooi er tenslotte verse basilicum overheen.

     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flinterdunne aspergetaart met hummus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!