Taart van spinazie en gerookte sprot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Taart van spinazie en gerookte sprot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een ruime steelpan met een scheutje olijfolie. Stoof er de spinazie even in, en breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie uitlekken en duw er met een houten spatel het extra vocht uit. Verhit de steelpan opnieuw en stoof er de postelein heel even in.

  2. 2

    Doe de mascarpone en room in een grote kom en roer glad. Klop de eieren los en roer ze door het roommengsel. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit en prik met een vork gaatjes in de bodem. Beleg de bodem met spinazie en postelein en giet het room-eiermengsel erover. Strooi er roze peperbollen over, en schik de sprot ertussen.

  4. 4

    Bak de taart in 45 minuten krokant en gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een ruime steelpan met een scheutje olijfolie. Stoof er de spinazie even in, en breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie uitlekken en duw er met een houten spatel het extra vocht uit. Verhit de steelpan opnieuw en stoof er de postelein heel even in.

  2. 2

    Doe de mascarpone en room in een grote kom en roer glad. Klop de eieren los en roer ze door het roommengsel. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit en prik met een vork gaatjes in de bodem. Beleg de bodem met spinazie en postelein en giet het room-eiermengsel erover. Strooi er roze peperbollen over, en schik de sprot ertussen.

  4. 4

    Bak de taart in 45 minuten krokant en gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.