Recept

Lamsbout met gremolata en couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker met een zuiderse touch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bind de lamsbout dicht met keukentouw. Meng de garam massala met korianderpoeder, komijnzaad, witte wijn en een grote scheut olijfolie. Wrijf hiermee de lamsbout in. Kruid rondom rond met peper en zout.
    Leg de lamsbout in een ovenschaal en zet in de oven. Verlaag na 5 minuten de temperatuur naar 160°C en laat de lamsbout zeker 65 minuten rustig verder garen. Lepel er af en toe de kruidenmarinade over. Wikkel de gare lamsbout dan in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
     

  2. 2

    Spoel de citroen met warm water en rasp de pel. Spoel de munt en pel de look. Blend de munt samen met de look, de zeste van citroen, 3 eetlepels olijfolie en een snuifje zout. 

  3. 3

    Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat lauw worden. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Spoel de peterselie en snij fijn. Snij de venkel heel fijn met een mandoline, besprenkel met citroensap en honing. Haal de pitjes uit de granaatappel en meng met de couscous, venkel, pijnboompitten, peterselie, en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Serveer het lam met de gremolata en de couscous. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsbout met gremolata en couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!