Flammkuchen met geroosterde spruitjes en spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Flammkuchen met geroosterde spruitjes en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de suiker en los de gist op in 150 ml lauwe water. Maak een kuiltje in de bloem en schenk er de gist bij. Kneed goed door, voeg de olie en het zout toe en kneed tot een glad deeg. Bol op, dek af met een schone keukenhanddoek of vershoudfolie en laat 1 uur rijzen. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de spruitjes doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout en zet 10 minuten in de oven. 

  3. 3

    Halveer het deeg en rol uit tot 2 pizza's. Pel de ui en snij 'm in flinterdunne ringen. 

  4. 4

    Bestrijk elke pizzabodem met een laagje zure room en bestrooi met spekjes, rode ui en spruiten. Bak 15 minuten in de oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de suiker en los de gist op in 150 ml lauwe water. Maak een kuiltje in de bloem en schenk er de gist bij. Kneed goed door, voeg de olie en het zout toe en kneed tot een glad deeg. Bol op, dek af met een schone keukenhanddoek of vershoudfolie en laat 1 uur rijzen. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de spruitjes doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout en zet 10 minuten in de oven. 

  3. 3

    Halveer het deeg en rol uit tot 2 pizza's. Pel de ui en snij 'm in flinterdunne ringen. 

  4. 4

    Bestrijk elke pizzabodem met een laagje zure room en bestrooi met spekjes, rode ui en spruiten. Bak 15 minuten in de oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.