• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aardappelen met spek, savooi en spruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wim: "Spek en aardappelen, niets is lekkerder dan dat. Over spruiten en savooi zijn de meningen eerder verdeeld, maar de combinatie van alles levert een oerdegelijk eenpansgerecht op."

bereiding
  1. 1

    Gaar de aardappeltjes in aluminiumfolie tussen de hete kolen, of kook ze gaar in de schil. Halveer de spruitjes, snij de savooikool in fijne reepjes en spoel ze.

  2. 2

    Verhit wat olie in een wokpan op de barbecue. Bak er het spek in aan en kruid het met flink wat koteletkruiden (zo te koop bij de slager). Haal het spek uit de pan en laat het zachtjes verder bakken op de grill.

  3. 3

    Bak de savooi aan met de spruiiten (het kan geen kwaad als er wat spoelwater van de kool of kookvocht van de aardappelen mee in de wok gaat). Voeg indien nodig wat olie toe.

  4. 4

    Halveer de gare aardappelen, voeg ze toe aan de wok en voeg ten slotte ook het grof gesneden spek weer toe. Meng alles goed en serveer.

  5. 5

    TIP: in de koteletkruiden zit een beetje suiker, dit zorgt ervoor dat het spek mooier kleurt en krokanter wordt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Gaar de aardappeltjes in aluminiumfolie tussen de hete kolen, of kook ze gaar in de schil. Halveer de spruitjes, snij de savooikool in fijne reepjes en spoel ze.

  2. 2

    Verhit wat olie in een wokpan op de barbecue. Bak er het spek in aan en kruid het met flink wat koteletkruiden (zo te koop bij de slager). Haal het spek uit de pan en laat het zachtjes verder bakken op de grill.

  3. 3

    Bak de savooi aan met de spruiiten (het kan geen kwaad als er wat spoelwater van de kool of kookvocht van de aardappelen mee in de wok gaat). Voeg indien nodig wat olie toe.

  4. 4

    Halveer de gare aardappelen, voeg ze toe aan de wok en voeg ten slotte ook het grof gesneden spek weer toe. Meng alles goed en serveer.

  5. 5

    TIP: in de koteletkruiden zit een beetje suiker, dit zorgt ervoor dat het spek mooier kleurt en krokanter wordt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.