Recept

Roze droomtaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Prachtig dessert voor de feestdagen.

bereiding
  1. 1

    Vet een springvorm van 20 cm in met boter, bekleed de bodem met bakpapier en vet ook dit in. Klop met een mixer op hoge snelheid de boter 8 min. tot ze luchtig is. Klop er 100 g suiker in gedeelten door. Voeg, al kloppende, de eidooiers één voor één toe. Spatel er daarna de bloem door. Klop de eiwitten stijf en voeg in gedeelten 50 g suiker toe. Klop tot stevige pieken. Roer 1/4 deel van de eiwitten door het bloemmengsel, spatel daarna voorzichtig de rest van de eiwitten erdoor.
     

  2. 2

    Schep dit beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 30-45 min. in een voorverwarmde oven op 180°C tot een erin gestoken spies er schoon uitkomt. Maak voorzichtig de zijkanten van de cake los en verwijder de zijkant van de vorm. Laat 30 min. afkoelen.
    Verwijder dan de onderkant van de vorm en het bakpapier en laat op een rooster helemaal afkoelen. Snij de afgekoelde cake overlangs 2 keer door. Bestrijk het onderste en middelste deel royaal met confituur en leg de drie delen weer op elkaar.
     

  3. 3

    Rol de marsepein uit tot een dunne lap. Steek hieruit een brede reep die rond de taart past en die net zo breed is als de hoogte van de taart. Steek ook een cirkel uit de marsepein met dezelfde doorsnede als de taart. Bekleed de bovenkant en de zijkant van de taart met marsepein. Druk de naden dicht tegen elkaar.
     

  4. 4

    Meng bloem, suiker, zout en eidooier voor de kerstboompjes.‘Snij’ de boter met 2 messen door het bloemmengsel tot de boter heel fijn verdeeld is. Kneed alles met één hand snel tot een samenhangend deeg en voeg zoveel melk toe tot een soepel deeg ontstaat. Laat het afgedekt 1 uur in de koelkast opstijven.
     

  5. 5

    Rol het deeg tussen 2 stukken bakpapier uit tot een lap van 3-4 mm. dik. Steek hieruit kerstboompjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 10-15 min. krokant en goudgeel in het midden van een voorverwarmde oven op 190°C. Laat ze op een rooster afkoelen.

  6. 6

    U kunt ze eventueel glazuren. Verdun dan 100 g poedersuiker met een beetje losgeklopt eiwit tot er een dikke glazuur ontstaat. Strijk dit op de koekjes en laat de glazuur drogen.

  7. 7

    Zet de kerstboompjes op de taart en bestrooi het geheel met de brede kokosvlokken en het kokospoeder. Gebruik eventueel nog een beetje glazuur (kijk bij de kerstboompjes) om de kokos goed vast te plakken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Roze droomtaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!