Venkelmousse met garnalen en komkommergranité
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Venkelmousse met garnalen en komkommergranité

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

1 dag vooraf
  1. 1

    Mix de komkommer in een blender jn en zeef. Breng 150 ml water aan de kook en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker opgelost is. Voeg het suikerwater toe aan de gemixte komkommer, schep het in een afdekbare pot en zet in de diepvriezer. Roer na 1 uur om. Herhaal dit om het uur tot de komkommer in schilfers bevroren is.

De dag zelf
  1. 1

    Snij de venkel in grove stukken en kook ze gaar in de groentebouillon. Zeef en bewaar 50 ml van de bouillon. Pureer de venkel.

  2. 2

    Week de gelatine in koud water. Klop het eiwit stijf en in een andere kom de room. Los de geweekte gelatine op in de nog warme bouillon (50 ml) en roer dit samen met de pastis door de venkelpuree.

  3. 3

    Spatel er vervolgens de room en daarna het eiwit door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over glaasjes en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.

  4. 4

    Haal net voor het serveren de glaasjes uit de koelkast. Verdeel er de garnalen over, werk af met een lepeltje van de komkommergranité, een takje dille en roze peperbolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

1 dag vooraf
  1. 1

    Mix de komkommer in een blender jn en zeef. Breng 150 ml water aan de kook en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker opgelost is. Voeg het suikerwater toe aan de gemixte komkommer, schep het in een afdekbare pot en zet in de diepvriezer. Roer na 1 uur om. Herhaal dit om het uur tot de komkommer in schilfers bevroren is.

De dag zelf
  1. 1

    Snij de venkel in grove stukken en kook ze gaar in de groentebouillon. Zeef en bewaar 50 ml van de bouillon. Pureer de venkel.

  2. 2

    Week de gelatine in koud water. Klop het eiwit stijf en in een andere kom de room. Los de geweekte gelatine op in de nog warme bouillon (50 ml) en roer dit samen met de pastis door de venkelpuree.

  3. 3

    Spatel er vervolgens de room en daarna het eiwit door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over glaasjes en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.

  4. 4

    Haal net voor het serveren de glaasjes uit de koelkast. Verdeel er de garnalen over, werk af met een lepeltje van de komkommergranité, een takje dille en roze peperbolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.