Winterse vongole
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Winterse vongole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verkruimel het brood in een mixer. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpak- king. Verwarm 1 el ansjovisolie in een pan, voeg het broodkruim, de kno ook, 4 ansjovisjes en de chilivlokken toe. Bak 3 à 5 minu- ten of tot het broodkruim mooi goudgeel en krokant is. Zet opzij.

  2. 2

    Was de boerenkool en snij in stukken. Blancheer en laat uitlekken. Spoel de venusschelpen grondig onder koud stromend water. Verwarm 1 el ansjovisolie in een pan en fruit de kno ook, de rode peper, de peterseliestengels drie minuten met
    4 ansjovisjes.

  3. 3

    Voeg de venusschelpen en de wijn toe en laat afgedekt 3 à 5 minuten koken of tot de schel- pen open zijn. Doe de boter en de peterselieblaadjes in een andere pan en meng. Voeg de afgegoten pasta erbij en besprenkel met citroensap.

  4. 4

    Doe de pasta en de kool bij de vongole samen met het citroensap en wat van het pastakookvocht.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden, en werk af met geroosterd broodkruim.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verkruimel het brood in een mixer. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpak- king. Verwarm 1 el ansjovisolie in een pan, voeg het broodkruim, de kno ook, 4 ansjovisjes en de chilivlokken toe. Bak 3 à 5 minu- ten of tot het broodkruim mooi goudgeel en krokant is. Zet opzij.

  2. 2

    Was de boerenkool en snij in stukken. Blancheer en laat uitlekken. Spoel de venusschelpen grondig onder koud stromend water. Verwarm 1 el ansjovisolie in een pan en fruit de kno ook, de rode peper, de peterseliestengels drie minuten met
    4 ansjovisjes.

  3. 3

    Voeg de venusschelpen en de wijn toe en laat afgedekt 3 à 5 minuten koken of tot de schel- pen open zijn. Doe de boter en de peterselieblaadjes in een andere pan en meng. Voeg de afgegoten pasta erbij en besprenkel met citroensap.

  4. 4

    Doe de pasta en de kool bij de vongole samen met het citroensap en wat van het pastakookvocht.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden, en werk af met geroosterd broodkruim.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.