Velouté van witloof en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Was het witloof en snij in schijfjes. Schil de aardappel en snij in blokjes. Hak de look. Fruit de ui, de aardappel, het witloof en de spekblokjes in een klontje boter. Hou enkele spekblokjes apart voor de afwerking. Voeg 1 l water, het kruidentuiltje, de look en de kruidnagels toe bij de groenten.

  2. 2

    Kook 25 minuten op een matig vuur. Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep en giet daarna eventueel nog door een zeef.

  3. 3

    Voeg de room toe aan de velouté en versier met enkele in de pan gebakken spekblokjes en gehakte peterselie.

  4. 4

    Deze week in promo: Witloof.

    Carrefour market

    Ontdek receptideetjes voor de promoties van Carrefour Market en schrijf je in op de newsletter om elke week nieuwe recepten te ontvangen 

     

    Carrefour market

    Advertisement

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Velouté van witloof en spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!