Recept

Aardappelroosjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bloemige aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp tot puree. Meng het ei eronder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Beboter de muffinvorm en lepel in elk vormpje een bodempje van de puree. Schil de vastkokende aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne schijfjes, van 2 à 3 mm dik.

  3. 3

    Leg 10 schijfjes aardappel dakpangewijs op een lange rij, bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en rol op tot een roosje. Zet voorzichtig vast in de puree. Herhaal voor de andere roosjes. Gaar 30 à 35 minuten in de oven. Bestrooi met zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelroosjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bloemige aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp tot puree. Meng het ei eronder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Beboter de muffinvorm en lepel in elk vormpje een bodempje van de puree. Schil de vastkokende aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne schijfjes, van 2 à 3 mm dik.

  3. 3

    Leg 10 schijfjes aardappel dakpangewijs op een lange rij, bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en rol op tot een roosje. Zet voorzichtig vast in de puree. Herhaal voor de andere roosjes. Gaar 30 à 35 minuten in de oven. Bestrooi met zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!