• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kerstsangria

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de rode wijn in een kan en voeg daar de rum aan toe. Doe er 2 eetlepels bruine suiker bij. Spoel de sinaasappels  en de citroen, snij ze in partjes en doe ze bij de wijn. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg zowel de zaadjes als het stokje toe aan de wijn. Doe de kaneelstokjes, de steranijs en de kruidnagels erbij. Laat alles 24 uur trekken in de koelkast.

  2. 2

    Zeef de sangria.

  3. 3

    Schil een appel en steek er rondjes uit. Prik twee gaatjes in de appel en stop er twee rozemarijntakjes in, als gewei, in. Maak oogjes van kruidnagel. Steek een cranberry op een kort houten prikkertje en prik het als neusje in de appel.

  4. 4

    Verdeel de sangria over 6 glazen. Leng aan met spuitwater. Werk de glazen af met de rendiertjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de rode wijn in een kan en voeg daar de rum aan toe. Doe er 2 eetlepels bruine suiker bij. Spoel de sinaasappels  en de citroen, snij ze in partjes en doe ze bij de wijn. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg zowel de zaadjes als het stokje toe aan de wijn. Doe de kaneelstokjes, de steranijs en de kruidnagels erbij. Laat alles 24 uur trekken in de koelkast.

  2. 2

    Zeef de sangria.

  3. 3

    Schil een appel en steek er rondjes uit. Prik twee gaatjes in de appel en stop er twee rozemarijntakjes in, als gewei, in. Maak oogjes van kruidnagel. Steek een cranberry op een kort houten prikkertje en prik het als neusje in de appel.

  4. 4

    Verdeel de sangria over 6 glazen. Leng aan met spuitwater. Werk de glazen af met de rendiertjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.