Recept

Rosbief met kruidenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geef je traditionele rosbief een mooi groen kruidenkorstje. Extra feestelijk!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Kruid de rosbief met peper en zout. Schroei hem rondom dicht in olie. Zet het vlees 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de groene kruiden en hak ze fijn. Meng ze met de boter, het paneermeel en de eidooiers. Haal het vlees uit de oven en verdeel de kruidenmengeling erover. Zet het vlees nog 10 à 15 minuten in de oven, tot het mooi rosé is. Haal het uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 à 15 minuten rusten.

Lekker met mierikswortelpuree en bietjes
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Was 4 middelgrote (of 8 kleine) bietjes grondig, dep ze droog, wrijf ze in met 2 el olijfolie en kruid ze met peper en zeezout. Doe ze in een ovenschaal, voeg 4 takjes tijm toe en laat ze 50 min. garen. Snij ze doormidden en verwijder de schil. Druppel er 3 el ahornsiroop en 1 el balasamicoazijn over en schud nog even op. Kruid met peper en zout. Schil voor de puree 1 kg aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af, roer er 50 g boter, 60 ml melk, 1 el zure room en 1 el mierikswortelpasta (potje) door en stamp tot een romige puree. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rosbief met kruidenkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!