Wraps met kalkoen en kerstsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wraps met kalkoen en kerstsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor wraps met kalkoen en kerstsalade is lekker, makkelijk en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Snij de kalkoen in reepjes, kruid met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in een beetje olijfolie.

  2. 2

    Bereid de salade. Snij de lente-uien in ringen. Breek de granaatappel en klop de pitjes eruit. Pel de clementines en trek de partjes uit mekaar. Spoel de ijsbergsla, laat goed uitlekken en snipper fijn. Hak de amandelen grof en snipper de munt fijn. Meng alle ingrediënten tot een salade.

  3. 3

    Bereid de vinaigrette. Snipper de koriander en meng met de sinaasappelrasp en appelvinaigrette en de honing. Klop goed los en kruid met peper en zout. Besprenkel de salade met de vinaigrette.

  4. 4

    Verwarm de wraps enkele seconden in de microgolfoven. Bestrijk ze met de helft van de zure room. Verdeel er de salade en de kalkoenblokjes over.

  5. 5

    Serveer met de sinaasappelconfituur en de resterende zure room. Wikkel elk wrapje in een kantpapiertje voor een feestelijke toets.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Snij de kalkoen in reepjes, kruid met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in een beetje olijfolie.

  2. 2

    Bereid de salade. Snij de lente-uien in ringen. Breek de granaatappel en klop de pitjes eruit. Pel de clementines en trek de partjes uit mekaar. Spoel de ijsbergsla, laat goed uitlekken en snipper fijn. Hak de amandelen grof en snipper de munt fijn. Meng alle ingrediënten tot een salade.

  3. 3

    Bereid de vinaigrette. Snipper de koriander en meng met de sinaasappelrasp en appelvinaigrette en de honing. Klop goed los en kruid met peper en zout. Besprenkel de salade met de vinaigrette.

  4. 4

    Verwarm de wraps enkele seconden in de microgolfoven. Bestrijk ze met de helft van de zure room. Verdeel er de salade en de kalkoenblokjes over.

  5. 5

    Serveer met de sinaasappelconfituur en de resterende zure room. Wikkel elk wrapje in een kantpapiertje voor een feestelijke toets.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.